Lintusäätiedote 21.10.2021

Yleistä lintuharrastuksesta

Valvojat: Deattan, Jared, admin

RaimoSeppälä
Viestit: 296
Liittynyt: 26 Helmi 2015, 09:29

Lintusäätiedote 21.10.2021

Viesti Kirjoittaja RaimoSeppälä » 21 Loka 2021, 20:06

Tiedoksi.
t. Raimo Seppälä
------------------
HeiTiistaina ei arktikaa enää muuttanut suurin määrin, vaikka sää oli hyvä, koska lintuvarasto on tyhjentynyt Venäjällä. Lähipäivinä Barentsinmeren rannoille tulee lumipeite, mikä karkottaa loputkin maalinnut. Juuri äsken alkoi sade, joka liittyy syvenevään, etelälounaasta lähestyvään matalapaineeseen. Se lamauttaa muuton yöllä ja huomenna, mutta viikonloppuna muuttosää vähitellen paranee. Joka tapauksessa muutto alkaa vähitellen jo selvästi hiljetä.

pe: Navakkaa – kovaa, merellä jopa myrskyisää lännen puoleista tuulta, joka lamauttaa muuton. Pilvistä tai puolipilvistä ja ajoittain sadetta.

la: Kohtalaista – navakkaa pohjoistuulta. Aamupuolella enimmäkseen pilvistä ja ajoittain heikkoa vesisadetta (mahdollisesti jopa räntää) tai tihkua ja koleaa, iltapäivällä pilvipeite repeilee lännessä. Muuttosää idässä melko huono, lännessä parempi iltapäivällä. Yöllä sää selkenee lännestä alkaen.

su: Aamulla enimmäkseen heikkoa luoteenpuoleista tuulta, melko selkeää ja pakkasta 0-3 astetta. Päivällä tuuli tyyntyy ja lännestä alkaen pilvistyy. Iltapuolella lounaistuuli viriää ja lännessä voi sataa vettä. Selvästi paras retki- ja muuttosää lähipäivistä, mutta hyvin kylmä aamu.

ensi viikon arvio: Lauhaa lounaisvirtausta pitkäaikaisesti. Viimeisillä muuttajilla ei ole kiirettä lähteä.

terv.

Jarmo K