Pirkanmaan talvilintutilanteesta ja talviruokinnasta yleensä

BirdLife-tiedotteet ja linkit mediassa olleisiin lintuaiheisiin juttuihin. Ja tietysti keskustelu niistä.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

Pirkanmaan talvilintutilanteesta ja talviruokinnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 04 Tammi 2017, 12:07

Tuossa vielä Pirkanmaan talvilintutilanteesta ja yleensä talviruokinnasta. Lintuinfluenssan vuoksi ei tarvitse Pirkanmaalla vähentää lintujen ruokintaa. Tärkeää on -kuten aina- huolehtia ruokintapaikkojen siisteydestä. Näin torjutaan lintujen toisiin lintuihin levittämiä sairauksia kuten salmonellaa. Puhdas ruokintapaikka ehkäisee myös rottia. Vaikka lintujen sairauksista ei juurikaan ole vaaraa ihmisille, on syytä pestä kätensä hyvin ruokintapaikan hoitotoimien jälkeen.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/pikkuli ... -24180327/

Jos ruokinnalla tapaa harvinaisen linnun, on suositeltavaa ottaa yhteyttä paikalliseen lintuyhdistykseen tai laittaa havainnosta ilmoitus Tiira-lintutietopalveluun (http://www.tiira.fi
). Havainnon voi laittaa salattuna, jolloin se ei tule julkisuuteen, mutta paikallinen lintuyhdistys saa havainnosta tiedon arkistoansa varten.

Pirkanmaalla tehdyistä lintuhavainnoista voi ottaa yhteyttä Pirkanmaan Lintutieteelliseen Yhdistykseen. Yhteystiedot löytyvät alla olevasta linkistä:

http://www.pily.fi/yhdistys/toimihenkilot/

tai pily@pily.fi

Jos jonkin linnun määrittäminen tuottaa vaikeuksia, voi tällöinkin ottaa yhteyttä paikalliseen lintuyhdistykseen. Mukaan voi liittää linnusta otetun valokuvan, joka on usein suureksi avuksi linnun määrityksessä. Lintukysymyksiä voi tehdä myös tämän PiLY:n foorumin kautta.