Lintusäätiedote 7.9.2021

Yleistä lintuharrastuksesta

Valvojat: Deattan, Jared, admin

RaimoSeppälä
Viestit: 296
Liittynyt: 26 Helmi 2015, 09:29

Lintusäätiedote 7.9.2021

Viesti Kirjoittaja RaimoSeppälä » 08 Syys 2021, 05:49

Tiedoksi.
t. Raimo Seppälä
----------------------
Hei

Lämmin lännen-lounaanpuoleinen virtaus vallitsee lähipäivinä. Ajoittain pilvinen ja sateinen sää sekä lievä vastatuuli vähentävät muutolle lähtöä. Toisaalta vielä melko hiljaiselle pikkulintujen aamumuuton näkymiselle rannikon johtolinjoilla sää on hyvä; myös yömuuttajille on hyvää pudotussäätä.

ke: Kohtalaista-navakkaa WSW-tuulta ja aamupuolella verraten pilvistä sekä mahdollisesti vähän sadetta; iltapäivästä alkaen pilvisyys repeilee. Muuttosää on kohtalainen yö- ja aamumuuttajille, kaartelumuuttajille huono.

to: Enimmäkseen on heikkoa lännen ja pohjoisen välistä tuulta, verraten pilvistä sekä aamulla ja päivällä ajoittain melko jatkuvaa sadetta; illalla selkenee. Muutto on melko huono, erityisesti petolinnuille, mutta yöllä on pudotussäätä. On myös mahdollista, että sade ohittaa Uudenmaan pohjoispuolelta, on selkeämpää ja paljon parempi muuttosää.

pe: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta. Aluksi on melko selkeää mutta päivän aikana pilvisyys lisääntyy. Sateen todennäköisyys on pieni. Melko hyvä muuttosää vallitsee, ja idästä voi tulla pulssi hyviä lajeja.

terv.

Jarmo K