Talvilintulaskentakausi lähestyy!

Valvojat: Deattan, Jared, admin

KimKuntze
Viestit: 89
Liittynyt: 28 Helmi 2015, 21:06

Talvilintulaskentakausi lähestyy!

Viesti Kirjoittaja KimKuntze » 07 Loka 2015, 20:58

Yksi vuoden kohokohdista on pian täällä! Talvilintuja lasketaan tulevana talvena ensimmäisen kerran syyslaskennan merkeissä 31.10.–15.11. Muista siis laskea vanha reittisi. Jos sinulla ei vielä ole reittiä, perusta sellainen! Alla laskennan perusperiaatteet:

- Noin 5-15 km pitkä reitti kierretään kolmesti talvessa (marraskuun alussa, vuodenvaihteessa ja helmi-maaliskuun vaihteessa).
- Kaikki laskennassa havaitut linnut lasketaan ja erotellaan biotoopeittain: kaupunkiasutus, maaseutuasutus, pelto, metsä, muu (esim. vesistöt, muuttavat).
- Tulokset ilmoitetaan sähköisesti (www.hatikka.fi) tai paperilomakkeella. Ilmoita uusi reitti Linnustonseurantaan sähköpostitse linnustonseuranta(at)luomus.fi, niin se lisätään Hatikan listoille ja pystyt tallettamaan havaintosi sitä kautta. Lisäksi tällöin museo tarkastaa, ettei reitti mene päällekkäin jo olemassa olevien kanssa.

Tarkemmat ohjeet: https://www.luomus.fi/fi/talvilintulaskennat

Kannattaa valita monipuolinen reitti, jotta sen laskeminen on motivoivaa. Museo on viime vuosina toivonut laskentareittejä etenkin vesistöjen äärelle ja metsiin, koska kaupunkireittejä on jo runsaasti. Toki missä tahansa biotoopissa tehty laskenta tuottaa arvokasta aineistoa.

Laskennoista saa ikimuistoisia elämyksiä ja hienoja lintuhavaintoja. Alla muutama pirkanmaalainen syyslaskentablogikirjoitus:
http://kkuntze.1g.fi/blog/65/Ei+kahta+i ... ärvi+rules!/
http://straybirder.blogspot.fi/2014_11_01_archive.html
http://kkuntze.1g.fi/blog/20/Talvilintu ... mpereella/

Lisätietoja saa myös esimerkiksi minulta, Petri Seppälältä tai Heikki-Pekka Innalalta.

KimKuntze
Viestit: 89
Liittynyt: 28 Helmi 2015, 21:06

Re: Talvilintulaskentakausi lähestyy!

Viesti Kirjoittaja KimKuntze » 21 Loka 2015, 09:09

Museo julkaisi tänään viime vuoden tuloksia:

http://www.luomus.fi/sites/default/file ... e_2015.pdf

Vastaa Viestiin