Pirkkalan Korteniitty

Täällä ilmoitetaan muuttuneet tai poikkeukselliset kulku- ja havainnointiohjeet eri lintupaikoille, esim. lintujen tarkkailu kaatopaikoilla.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Tuija Palonen
Viestit: 81
Liittynyt: 30 Maalis 2014, 21:52

Pirkkalan Korteniitty

Viesti Kirjoittaja Tuija Palonen » 22 Maalis 2015, 14:40

Asukkaiden toiveesta johtuen Pirkkalan Korteniityn tulvan tarkkailupaikka vaihdettiin 2012. Vaihtoehtoisia tarkkailupaikkoja on kaksi, kummassakin paikassa pysäköintipaikkana toimii vanhan Kirkon parkkipaikka. Toivottavaa on, ettei Kesäniementiellä enää käydä.

Helpoin paikka löytyy tulva-alueen länsipuolelta, jossa on niittyalue. Jos alue otetaan viljelykäyttöön, tälle alueelle ei luonnollisesti voi mennä.

Toisen käyttöön on saatu asianmukainen lupa, kunhan kulkuohjetta noudatetaan. Uusi paikka sijaitsee tulvan luoteispuolella ja mahdollistaa lintujen tarkkailun yläviistosta. Uuden havaintopaikan sijainnin kartalla näet täältä. Kirkon parkkipaikan kohdalla, Anian Rantatien toiselta puolen parkkipaikan kohdalta kulkee kapea tie peltosaarekkeeseen, jonka vasenta reunaa on lupa kulkea saarekkeen edustalle ja sitten kiertää saarekkeen vasenta reunaa kiviröykkiön kohdalle. Peltosaarekkeen ja kiviröykkiön välissä on noin 30 metriä peltovyötä, jonka saa ko. edustajan luvalla ylittää. Peltosaarekkeeseen ei saa mennä luvatta, sillä se on eri tahon omistuksessa. Kirkon parkkipaikalta kiviröykkiölle on matkaa enintään 300 metriä.
Ellei toisin mainita, mielipiteeni omat omiani, eivätkä edusta Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen virallista kantaa.