Lähde Jurmon lintuasemalle!

Lintupaikat Pirkanmaan ulkopuolella

Valvojat: Deattan, Jared, admin

KimKuntze
Viestit: 89
Liittynyt: 28 Helmi 2015, 21:06

Lähde Jurmon lintuasemalle!

Viesti Kirjoittaja KimKuntze » 08 Kesä 2016, 16:01

Jurmon lintuaseman kesän miehitystilanne on aivan katastrofaalinen: asema jää tänään 8.6. tyhjilleen ja seuraavat miehittäjät saapuvat vasta 20.7. Kuka tahansa lintuharrastaja on tervetullut paikkaamaan miehitystilannetta.

Kesällä Jurmossa näkee hienosti kevätmuuton vaihtumisen syysmuuttoon, kun kahlaajamäärät alkavat jo kesäkuussa kasvaa saaren länsiosassa. Myös vesilintujen sulkasatomuuttoa, pikkukäpylintujen kesävaellusta ja muita ilmiöitä pääsee todistamaan. Lisäksi saaren ainutlaatuista pesimälinnustoa pääsee seuraamaan. Onnistuvatko etelänsuosirrit kasvattamaan poikasensa lentokykyisiksi? Pesiikö saaren ympäristössä kaksi vai peräti kolme paria pikkutiiroja? Onko kirjokerttuja taas viidellä reviirillä?

Rarejakin on havaittu 9.6.–19.7. välisenä aikana: ruostesorsia, kyhmyhaahkoja, jääkuikka, hanhikorppikotka, paksujalka, avosetteja, siperiankurmitsa, kaksi aavikkotylliä, palsasirri, rantakurvi, riuttatiiroja, turturikyyhkyjä, mehiläissyöjiä, nummikirvinen, sepeltasku, kenttäkerttunen, mustaotsalepinkäisiä ja kaksi punapäälepinkäistä.

Suosittelen lämpimästi asemalle menemistä. Puitteet ovat erinomaiset ja kesälomakohteena asema on halpa: vuosimaksu 24 euroa TLY:n jäseniltä ja 36 euroa muilta. Kesäaikaan asemalla voi miehittäjän mukana majoittua myös perheenjäseniä, kunhan vakiohavainnointi tulee suoritettua asianmukaisesti.
Asemasta löytyy tietoa kotisivuilta http://tly.yhdistysavain.fi/jurmon-lintuasema/

Lisätietoa voi kysyä minulta tähän kommentoimalla sekä sähköpostitse asemanhoitaja Petri Vainiolta (jurmo ät tly.fi) tai allekirjoittaneelta (kim.kuntze ät gmail.com). Varaukset sähköpostilla Petrille.