Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen ja Nokian Lintukoulun alkaneen elokuun tapahtumia

Täällä tiedotetaan yhdistyksen retkistä.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen ja Nokian Lintukoulun alkaneen elokuun tapahtumia

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 02 Elo 2018, 14:49

Hei,

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen ja Nokian Lintukoulun alkaneen elokuun tapahtumia:

1) PiLY järjestää perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille tiistaina 7.8.2018

Alkaen 18:00 päättyy 20:00

osoite Lokintaival 1, Tampere

PiLY järjestää perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille. Loppukesällä Iidesjärvellä voi tavata vesilintuja poikasineen sekä rantapensaikoista hyönteissyöjiä. Tule Sinäkin katsomaan, mitä Iidesjärven lintuisa alue aivan keskustan tuntumassa tarjoaa tällä kertaa! Lintukävelyn lähtöpaikkana on perinteisesti Lokintaival järven länsipäässä. Kävelyn oppaana toimii PiLY:n retkikummi Olavi Kalkko. Kävely alkaa klo 18.00 ja kestää parisen tuntia. Kaikki ovat tervetulleita!


2) Bussiretki kahlaajapaikoille Yyteriin lauantaina 18.8.2018

Vielä on vapaita paikkoja!

Alkaen 06:00 päättyy 17:00

osoite Keskustori 8, Tampere

12 e jäsenet, 17e ei-jäsenet, nuorisojäsenet ilmaiseksi

Porin Yyteri on hiekkarantojensa lisäksi tunnettu maan parhaisiin kuuluvista kahlaajalietteistään. Lietteillä on myös uusi lintutorni, jonne on kulku pitkospuita pitkin. Retkellä voi nähdä yli kaksikymmentä Suomessa pesivää tai maamme läpi muuttavaa kahlaajalajia, mm. punakuireja, tundrakurmitsoita ja monia erilaisia sirrejä. Muista lajeista luvassa ristisorsia ja räyskiä, ja ehkä pikkutiirakin näyttäytyy. Yyterin jälkeen poiketaan muilla lintupaikoilla Porissa.
Bussiretki, hinta 12 € jäsenille ja 17 € muille, nuorisojäsenille ilmainen. Retken oppaana Petri Seppälä Lähtö Tampereen Keskustorin Vanhan kirkon tilausajopysäkiltä klo 6.00. Kyytiin voi tulla Lielahden Löytötexin/Kiipeilykeskuksen ( ent. löytötavaratalo) parkkipaikalta ( Huom! ei siis CM puolelta, vaan Harjuntaustan kadun toiselta puolelta!) tai Häijään kylmäasemalta. Mainitse ilmoittautuessasi mistä tulet kyytiin. Varaudu kahlaamaan vedessä ( saappaanvarret riittävät ), mukaan myös omat eväät. Ilmoittautuminen viereisellä lomakkeella tai Tuija Paloselle tuija.m.palonen@gmail.com , puh 040-0216276. Mikäli kotisivujen kautta tehdystä ilmoittautumisesta ei kuulu muutaman päivän sisään kuulu kuittausta, ota yhteyttä suoraan yhdyshenkilöön!


3) PiLY järjestää loppukesän toisen perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille tiistaina 21.8.2018

Alkaen 18:00 päättyy 20:00

osoite Lokintaival 1, Tampere

PiLY järjestää loppukesän toisen perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille. Loppukesällä Iidesjärvellä voi tavata vesilintuja poikasineen sekä vaikkapa harmaahaikaran kalastelemasta rantaruovikossa. Iidesjärvellä voi aina havaita yllättäviä lintuja!. Tule Sinäkin mukaan retkelle katsomaan, millainen paikka on tämä paljon keskustelua aiheuttanut lintukeidas keskustan tuntumassa! Lintukävelyn lähtöpaikkana on perinteisesti Lokintaival järven länsipäässä. Kävelyn oppaana toimii Pilyn retkikummi Olavi Kalkko. Kävely alkaa klo 18.00 ja kestää parisen tuntia. Kaikki ovat tervetulleita!


4) Suomen luonnonpäivän tapahtuma Nokialla lauantaina 25.8.2018

Alkaen 12.00 päättyy 15.00

osoite Otamussillantie 75 Sastamala
Elokuinen linturetki patikoiden Otamuksessa la 25.8.2018 klo 12-15
Kokoontuminen Sastamala, Salmi, Otamussilta (Sastamala, Otamussillantie 75).
Makkaranpaistomahdollisuus ja kahvio auki. Yhteyshenkilönä on Anne Viitalaakso, p. 045 8883720 tai nokianlintukoulu ( at ) gmail.com
Tapahtuma on osa Suomen luonnonpäivää.