PiLY:n ja Nokian Lintukoulun toukokuun 2018 lintutapahtumia

Täällä tiedotetaan yhdistyksen retkistä.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

PiLY:n ja Nokian Lintukoulun toukokuun 2018 lintutapahtumia

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 04 Touko 2018, 18:52

PiLY:n ja Nokian Lintukoulun toukokuun lintutapahtumia:

PiLY:n lintutapahtumissa voit kerätä lajeja 100-lintulajin listalle sekä oppia määrittämään lintuja pukutuntomerkeistä tai laulusta. Saat myös vastauksia esittämiisi lintukysymyksiin tai lintuharrastusta/lintuharrastusvälineitä koskeviin kysymyksiin. Kannattaa osallistua vaikka koko perheen voimin!

1) Lintujen havainnointia Valkosiiven lintutornilta 6.5.2018

Alkaen 10.00 päättyy 13.00

PiLY:n perinteinen keväinen tornitapahtuma järjestetään Orivedellä Pappilanniemellä. Pappilanniemellä voi veden ollessa suotuisa havainnoida lukuisasti kahlaajia. Sääkset ja ruskosuohaukat käyvät saalistelemassa lahden rannoilla ja luhdalla. Kaulushaikaran puhaltelut kuuluvat Pappilanselän ruovikoista. Lehtometsän laulukuoro alkaa vähitellen monipuolistua.

Tornitapahtumassa voit katsella kaukoputkella lintuja. Lisäksi saat vastauksia lintuharrastusta ja lintuja koskeviin kysymyksiisi. Tapahtuma sopii hyvin perheille tai vasta lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville. Tapahtumassa voit tavata muun muassa paikallisia pilyläisiä aktiiveja. Polku tornille lähtee Satamarannan parkkipaikan kohdalta.

Huom! Lintutapahtumaa Pappilanniemessä joudutaan hieman sopeuttamaan olosuhteisiin, koska Valkosiipi-tornille ei ole nousemista sen huonokuntoisuuden vuoksi. Kuitenkin Pappilanlahtea pystyy tarkkailemaan myös maan pinnalta. Lisäksi tutustutaan muullakin tavoin alueen linnustoon. Toivottavasti ensi kerraksi saadaan uusi turvallinen torni pystyyn.

Kaikki lämpimästi tervetuloa!

2) Keväinen suosittu lintutapahtuma Iidesjärvellä 8.5.2018

Alkaen 18.00

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys (PiLY) järjestää perinteisen toukokuisen lintukävelyn Tampereen Iidesjärvellä. Oppaana tällä suositulla kävelyllä on PiLY:n retkikummi Olavi Kalkko. Lähtöpaikkana on Iidesjärven länsipää Lokintaival klo 18.00. Kävely kestää pari tuntia ja sopii erityisen hyvin perheille ja lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville. Tule tutustumaan keväisen Iidesjärven lintuihin ja muuhun luontoon. Kaikki lämpimästi tervetuloa!

3) Linturetki Seitsemisen kansallispuistossa 10.5.2018

Alkaen 9.00

PiLY:n lintukävely Seitsemisen kansallispuistossa 10.5.2018 helatorstaina. Kävelyn lähtöpaikkana Saari-Soljasen keittokatos klo 9.00 (kts. kartalta). Kierretään noin kahden kilometrin reitti Soljastensuon lavalle kuunnellen ja havainnoiden linnustoa. Mahdollisuus makkaran paistoon keittokatoksella kävelyn jälkeen ( tuo omat makkarat). Tule katsomaan, ovatko Kirkas-Soljasen kuikat paikalla ja huuteleeko kapustarinta Soljastensuolla. Oppaina Tuija Palonen ja Jukka T. Helin. Kaikki lämpimästi tervetuloa mukaan!

4) Lintukävely Ruovedellä perjantaina 18.5.2018 klo 18

osoite Runebergin tie, Ruovesi

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys (PiLY) järjestää lintukävelyn Ruovedellä perjantaina 18.5.2018 klo 18 alkaen. Parin tunnin kävelyn aikana etsitään, katsellaan ja kuunnellaan kevään lintuja maalla, rannalla ja vesillä. Kävely sopii kaikenikäisille linnuista kiinnostuneille.

Kävelyn lähtöpiste on Runebergin lähde, jonka parkkipaikalla on myös kokoontuminen. Liikumme sorapoluilla, aluksi Haapasaaren suuntaan ja sitten Laivarannan suuntaan. Oppaana toimii lintuharrastaja Ilkka Sahi.

Tervetuloa tutustumaan keväiseen lintumaailmaan yksin, kaverin tai perheen kanssa. Pukeudu sään mukaisesti ja ota mukaan kiikarit, jos sinulla on. Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Helena Korppoo, puh 05060626.

5) Lasten lintupäivän tehtävärastitapahtuma Nokian Puropuistossa 19.5.2018

osoite Souranderintie 13

Aika: lauantaina 19.5.2018 klo 10-13.

Paikka: Aloituspaikkana Kerholan P-paikka, Souranderintie 13, Puropuiston vieressä.

Nokia-viikolla on Puropuistossa Nokian Lintukoulun ja SLL Nokian yhteinen Lasten lintupäivän tehtävärastitapahtuma.

Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita vauvasta vaariin.

(Huom. muuttunut päivämäärä! Ei 20.5. kuten lehti-ilmoittelussa on ollut).

6) Suosittu toukokuinen lintukävely keskustan tuntumassa Iidesjärvellä 22.5.2018

Alkaen 18.00

Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen (PiLY:n) järjestämä toukokuinen lintukävely linnustoltaan monipuolisella Iidesjärvellä. Oppaana suositulla lintukävelyllä on PiLY:n retkikummi Olavi Kalkko. Tule mukaan kuuntelemaan satakielen laulua tai havainnoimaan Iidesjärven vesilinnustoa. Pesiikö laulujoutsen tänä vuonna Iidesjärvellä? Lähtöpaikkana on Iidesjärven länsipäässä Lokintaival klo 18.00. Kävely kestää pari tuntia. Kävelylle ovat kaikki linnuista ja luonnosta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleita. Kävely sopii erityisen hyvin perheille ja lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville.

7) PiLY:n järjestämä lintukävely Orivedellä Pappilanniemen ja Pappilanlahden maisemissa 31.5.2018. torstaina.

Alkaen 18:00 päättyy 20:00

osoite satamaranta 147, Orivesi

PiLYn järjestämä lintukävely Orivedellä Pappilanniemen ja Pappilanlahden maisemissa 31.5. torstaina. Pappilanlahden rantalehdot kaikuvat lehdoissa viihtyvien lintujen lauluista. Mustapääkertut ja kultarinnat ilmoittavat kesäriemustaan. Satakielet alkavat näppäillä illan lähetessä. Jostakin kuuluu kaulushaikaran puhaltelut. Pappilanlahden ympäristö on erinomaista yölaulajaseutua. Viitakerttuset, sirkkalinnut, rääkät, kerttuset ja huitit aloittavat konserttinsa illan hämärtyessä.

Kävelyn oppaana toimii PiLY:n retkikummi Kimmo Karppinen Eräjärveltä. Kävelyn kokoontumispaikkana on Satamarannan pysäköintipaikka lintutornille vievän tien kohdalla. Kävelyn lähtöaika on klo 18.00 ja se kestää parisen tuntia. Halukkaat voivat jäädä kuuntelemaan yölaulajien alkavaa konserttia illan pimetessä. Kaikki tervetuloa tutustumaan Pappilanlahden ja Pappilanniemen alkukesän hivelevään äänimaisemaan!