PiLY:n huhtikuun lintutapahtumia

Täällä tiedotetaan yhdistyksen retkistä.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

PiLY:n huhtikuun lintutapahtumia

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 05 Huhti 2018, 09:16

PiLY:n huhtikuun tapahtumia alla. Muista seurata myös kotisivujen tapahtumasivua!

1) Tule mukaan hyvälle lintupaikalle Nokian Taivalkunnan Alasenlahdelle 14.4.2018!

Alkaen 10.00 päättyy 13.00

Nokian Lintukoulun ja Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen yhteinen tapahtuma lauantaina 14.4.2018 alkaen klo 10. Seurataan muuttoa ja havainnoidaan paikallisia lintuja. Tapaamispaikkana on Lukkilantiellä oleva iso punainen lato. Paikalla PiLYstä ainakin Jukka T. Helin sekä Nokian Lintukoulusta Anne Viitalaakso ja Jarmo Koivisto. Tapahtuma sopii erinomaisesti lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville sekä perheille. Kaikki lämpimästi tervetuloa mukaan haistelemaan kevään tuoksuja ja nauttimaan lintujen kevätilosta!

2) PiLY:n lintutapahtuma 15.4.2018 Tampereella Hatanpäänniemellä -Fotofennica mukana

PiLY järjestää Tampereella Kahvila Arboretumin terassilla esittelytapahtuman, jossa esitellään yhdistyksen toimintaa. Tapahtuma alkaa kello 9 lintukävelyllä Hatanpään soutukeskuksen ( Hatanpäänkatu 6 ) pihasta. Oppaana toimii PiLY:n puheenjohtaja Jukka T. Helin. Klo 10:sta eteenpäin klo 14 asti Hatanpään Arboretumin kesäkahvilan terassilla voi tutustua yhdistyksen toimintaan ja Fotofennican myymään optiikkaan. Kahvila Arboretum on auki, joten samalla voi terassilla nauttia vaikka kahvit. Tapahtumassa on myynnissä yhdistyksen tukituotteita, mm. Pirkanmaan linnusto - kirjaa ja uutta Pirkanmaan uhanalaiset linnut-julistetta. Julisteen 4 euron hinnasta euro lahjoitetaan Suojele pala Pirkanmaata-kampanjaan. Tapahtuma sopii erityisesti uusille jäsenille ja lintuharrastuksesta kiinnostuneille, mutta kaikki ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Fotofennican optiikkaan ja yhdistyksen toimintaan.

Paikalle pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla, Nyssen linjat 11, 21 ja 33 tulevat Hatanpään sairaalle ja Soutukeskukselle, Hatanpään valtatietä kulkevat lisäksi linjat 1, 5, 14 ja 26. Henkilöautolla saapuessa Hatanpäänpuistokujan päästä, Sairaalan ja Soutukeskuksen pihasta löytyy jonkin verran kiekkopaikkoja, enemmän tilaa on Hatanpään Kaupungin puutarhan parkkipaikoilla, Hatanpään puistokuja 14.

3) Puutarhamessut 20-22.4.2018 klo 10-17.

osoite Ilmailunkatu 20 33900 Tampere

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys (PiLY) on mukana puutarhamessuilla. PiLY:n osasto on A751. Messupaikkana on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Ilmailunkatu 20 33900 Tampere. Myynnissä on mm. Pirkanmaan Linnusto-kirjaa, värityskirjoja ja suosittuja julisteita. Tervetuloa tutustumaan PiLY:n messuosastoon!

4) PiLY:n järjestämä lintukävely Orivedellä Pappilanniemen ja Pappilanlahden maisemissa 26.4.2018 torstaina.

Alkaen 18.00 päättyy 20.00

osoite satamaranta 147

PiLYn järjestämä lintukävely Orivedellä Pappilanniemen ja Pappilanlahden maisemissa 26.4. torstaina. Pappilanniemi ympäristöineen on tunnettu monipuolisesta linnustostaan. Kaulushaikaran puhaltelut kuuluvat keväiseen iltaan ja kalasääkset käyvät kalassa Pappilanlahdella. Kahlaajiakin voi näkyä. Vesilintujakin voi lepäillä lahdella lukuisasti.

Kävelyn oppaana toimii PiLY:n retkikummi Kimmo Karppinen Eräjärveltä. Kävelyn kokoontumispaikkana on Satamarannan pysäköintipaikka lintutornille vievän tien kohdalla. Kävelyn lähtöaika on klo 18.00 ja se kestää parisen tuntia. Kaikki tervetuloa tutustumaan läheltä ja kauempaakin Pappilanlahden ja Pappilanniemen keväiseen äänimaisemaan!

5) Huhtikuun lintuilta 27.4.2018 Tampereella pääkirjasto Metsossa klo 18.00 alkaen

Jarmo Lehtisen ja Aleksanteri Mikkolan esitelmä

osoite Pirkankatu 2 33210 Tampere

Jarmo Lehtinen ja Aleksanteri Mikkola kertovat linturetkestään Etelä-Espanjan Andalusiassa 14.-23.10.2017 ja esittelevät matkan varrella ottamiaan lintukuvia. Retken pääkohteita olivat muun muassa Espanjan eteläisin paikkakunta, Tarifan kaupunki sekä Doñanan kansallispuisto Huelvan maakunnassa. Tarifa tunnetaan erityisesti petolintujen muutonseurantapaikkana, jossa Afrikkaan ja sieltä takaisin muuttavat petolinnut ylittävät Gibraltarin salmen. Doñanan kansallispuisto on yksi Unescon maailmanperintökohde ja alueen biodiversiteetti on Euroopan oloissa ainutlaatuinen. Se tarjoaa levähdys- ja talvehtimispaikan monille muuttolinnuille. Lisäksi matkalla staijattiin merilintuja.

Lintuilta pidetään 27.4.2018 Tampereella Pääkirjasto Metsossa Lehmus-salissa klo 18.00 alkaen. Saliin pääsee sisälle klo 17.50 alkaen. Kaikki lämpimästi tervetuloa!

6) Perinteinen Pirkanmaan kierros 28.4.2018

Kiertoajelu Pirkanmaan parhaille lintupaikoille

Alkaen 06:00 päättyy 16:00

osoite 61.498854, 23.760582

PiLY keväisellä, perinteisellä bussiretkellä maakunnan parhaille lintupaikoille katsellaan ja kuunnellaan kevään lintuja asiantuntevan opastuksen johdattamana. Luvassa monipuolisesti lintuja ja luontoelämyksiä: joutsenia, hanhia, sorsia, kahlaajia, haukkoja ja muita ajankohdan siivekkäitä tai vaikka mäyrä kevätjäillä. Retkellä voidaan nähdä myös todellisia harvinaisuuksia, retkellä on havaittu mm. punapäänarsku, jalohaikara ja amerikanhaapana. Kevät on aina tuohon aikaan yllätyksellinen!

Lähtö Tampereen Keskustorilta Vanhan Kirkon edestä 6, paluu noin klo 16. Kyytiin pääsee myös Lielahden Löytötavaratalon pihasta. Varaa paikkasi ajoissa, jotta et jää ilman! Hinta 12 euroa jäsenille, 17 euroa muille. Nuorisojäsenille retki on ilmainen! Oppaana Petri Seppälä. Ilmoittautumiset Tuija Paloselle tuija.m.palonen@gmail.com tai kotisivujen kautta. Kerro tuletko kyytiin Lielahdesta vai keskustorilta.

7) Lintutornitapahtuma Orivedellä Rönnissä Kotamäen tornilla 28.4.2018

Alkaen 10.00 päättyy 13.00

Kotamäen tornilta on hyvät näkymät Rönnin ja Välikönsalmen lintuihin. Kokoontuminen klo 10.00 Rönnin pohjoisella parkkipaikalla, josta lähdetään Kotamäen tornille lintuja havainnoiden.

Tapahtuma on hyvällä lintupaikalla. Se sopii erityisesti lintuharrastuksen alkutaipaleella oleville ja lapsiperheille. Kaikki lämpimästi tervetuloa Oriveden maisemiin linturetkelle!