PiLY:n elokuun lintutapahtumia

Täällä tiedotetaan yhdistyksen retkistä.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

PiLY:n elokuun lintutapahtumia

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 28 Heinä 2017, 19:13

Alla tulevia PiLY:n lintutapahtumia elokuussa:


1) PiLY järjestää perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille tiistaina 8.8.2017

Alkaen 18:00 päättyy 20:00

osoite Lokintaival 1, Tampere

PiLY järjestää perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille. Loppukesällä Iidesjärvellä voi tavata vesilintuja poikasineen sekä rantapensaikoista hyönteissyöjiä. Tule Sinäkin katsomaan, mitä Iidesjärven lintuisa alue aivan keskustan tuntumassa tarjoaa tällä kertaa! Lintukävelyn lähtöpaikkana on perinteisesti Lokintaival järven länsipäässä. Kävelyn oppaana toimii PiLY:n retkikummi Olavi Kalkko. Kävely alkaa klo 18.00 ja kestää parisen tuntia. Kaikki ovat tervetulleita!

2) Bussiretki kahlaajapaikoille Yyteriin lauantaina 19.8.2017

Alkaen 06:00 päättyy 17:00

osoite Keskustori 8, Tampere

12 e jäsenet, 17e ei-jäsenet, nuorisojäsenet ilmaiseksi

Porin Yyteri on hiekkarantojensa lisäksi tunnettu maan parhaisiin kuuluvista kahlaajalietteistään. Lietteillä on myös uusi lintutorni, jonne on kulku pitkospuita pitkin. Retkellä voi nähdä yli kaksikymmentä Suomessa pesivää tai maamme läpi muuttavaa kahlaajalajia, mm. punakuireja, tundrakurmitsoita ja monia erilaisia sirrejä. Muista lajeista luvassa ristisorsia ja räyskiä, ja ehkä pikkutiirakin näyttäytyy. Yyterin jälkeen poiketaan muilla lintupaikoilla Porissa.

Bussiretki, hinta 12 € jäsenille ja 17 € muille, nuorisojäsenille ilmainen. Retken oppaana Petri Seppälä Lähtö Tampereen Keskustorin Vanhan kirkon tilausajopysäkiltä klo 6.00. Kyytiin voi tulla Lielahden Löytötavaratalon parkkipaikalta ( Huom! ei siis CM puolelta, vaan Harjuntaustan kadun toiselta puolelta!) tai Häijään kylmäasemalta. Mainitse ilmoittautuessasi mistä tulet kyytiin. Varaudu kahlaamaan vedessä ( saappaanvarret riittävät ), mukaan myös omat eväät. Ilmoittautuminen viereisellä lomakkeella tai Tuija Paloselle tuija.m.palonen@gmail.com , puh 040-0216276. Mikäli kotisivujen kautta tehdystä ilmoittautumisesta ei kuulu muutaman päivän sisään kuulu kuittausta, ota yhteyttä suoraan yhdyshenkilöön!


3) PiLY järjestää loppukesän toisen perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille tiistaina 22.8.2017

Alkaen 18:00 päättyy 20:00

osoite Lokintaival 1, Tampere

PiLY järjestää loppukesän toisen perinteisen lintukävelyn Iidesjärven rantamille. Loppukesällä Iidesjärvellä voi tavata vesilintuja poikasineen sekä vaikkapa harmaahaikaran kalastelemasta rantaruovikossa. Iidesjärvellä voi aina havaita yllättäviä lintuja!. Tule Sinäkin mukaan retkelle katsomaan, millainen paikka on tämä paljon keskustelua aiheuttanut lintukeidas keskustan tuntumassa! Lintukävelyn lähtöpaikkana on perinteisesti Lokintaival järven länsipäässä. Kävelyn oppaana toimii PiLY:n Suomen retkikummi Olavi Kalkko. Kävely alkaa klo 18.00 ja kestää parisen tuntia. Kaikki ovat tervetulleita!