Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen kesäkuun tapahtumia

Täällä tiedotetaan yhdistyksen retkistä.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen kesäkuun tapahtumia

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 02 Kesä 2017, 09:52

Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen kesäkuun lintutapahtumia:


1) PiLY:n järjestämä yölaulajaretki Orivedellä.

9.6.2017 perjantaina

Alkaen 22:30

osoite Latokartanontie 30, Orivesi

PiLY:n järjestämä yölaulajaretki Orivedellä. Oriveden alue kuuluu Pirkanmaan parhaimpiin yölaulaja-alueisiin. Yölaulajien kirjo on monipuolinen. Retkellä voi kuulla muun muassa satakieliä, luhtahuitteja, luhtakanoja, kehrääjiä, kerttusia ja sirkkalintuja. Kaulushaikara puhaltelee ja ruisrääkkä raksuttaa! Oppaana toimii Jukka T. Helin.

Lähtöpaikkana on Latokartanontien junaseisakkeen parkkipaikka klo 22.30. Retki tehdään henkilöautoilla. Autottomat jaetaan käytettävissä oleviin autoihin lähtöpaikalla. Ota mukaan lämpimät vaatteet ja eväät! Kiikareillakin on käyttöä valoisassa kesäyössä. Reitti määräytyy yölaulajatilanteen mukaan. Kaikki lämpimästi tervetuloa läheltä ja kaukaa!

2) Retki kuuntelemaan kehrääjälinnun surinaa Ruoveden Siikakankaalle 16.6.2017 perjantaina.

osoite Latokartanontie 30 Orivesi

Rakastu kesäyöhön -yölaulajaretki kehrääjäpaikalle. Kehrääjät ovat mystisiä hämärän lintuja. Retki suuntautuu kuuntelemaan kehrääjiä Ruovedelle Siikakankaalle. Lähtöpaikka klo 23.00 Oriveden keskustan junaseisakkeelta Latokartanontien päässä. Autottomat jaetaan käytettävissä oleviin autoihin. Matkalla kuuntelemme myös muita yölaulajia. Oppaana Jukka T. Helin. Siikakankaalle voi tulla myös omatoimisesti. Tapaaminen Siikakankaalla kotisivuilla olevan kartan osoittamassa paikassa noin klo 23.30. Säävaraus. Kovalla tuulella ja sadesäällä retki peruuntuu. Tervetuloa mukaan suviyön tunnelmaan!

3) Kuunnellaan yön lintuja ja nautitaan luonnon juhlavuoden kesäyöstä 16.6.2017 perjantaina

Alkaen 22.00 päättyy 1.00

osoite Lukkisalmentie 48 Nokia
Yölaulajaretki Nokialla. Siurossa (Knuutila, Lukkisalmentie 48) Elämyksiä satakielen lurituksista kesäyön tuoksuihin. Järjestäjänä Nokian Lintukoulu ja Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys.

4) kuunnellaan yölaulajataitureita kesäyössä Ruovedellä 17.6.2017 lauantaina

Alkaen 22.00

osoite Kirkkotie 1 34600 Ruovesi

Suomen Luonnon Päivää vietetään 17.6.2016 teemalla "Rakastu kesäyöhön". Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys (PiLY) järjestää silloin Ruovedellä yölaulajaretken. Etsitään ja kuunnelleen yhdessä illan ja yön laulajia niiden löytöpaikoilla. Ennen puolta yötä tunnelmoidaan Siikakankaalla kehrääjiä kuunnellen. Oppaana toimii lintuharrastaja Ilkka Sahi.

Retkitoiveina voisi olla kaulushaikara, ruisrääkkiä, satakieli, kaunisäänisiä viitakerttusia ja tietysti kehrääjiä, joita kaikkia jo tavattiinkin kuun vaihteeseen mennessä. Paremmat säät voisivat tuoda lisää kerttusia, sirkkalintuja, jopa muutakin.

Kokoonnutaan kirkon parkkipaikalle klo 22.00. Autottomille neuvotellaan kimppa muiden autoihin. Pukeutuminen ja kengät öisen sään mukaan ja eväät omien halujen mukaan. Autoilla liikutaan paikasta toiseen ja kävellään teillä ja poluilla. Kiikarista ja kamerasta voi olla iloa.

Tervetuloa kaikki kesäyön luonnosta kiinnostuneet yksin, kimpassa tai perheenä. Aurinko laskee 23.16. Rankassa sateessa tai tuulessa retkeä ei tehdä. Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Helena Korppoo, puh 05060626


5) Järjestämme suosion saaneen ekoyölaulajaretken Iidesjärven ja Vihiojan maastossa Tampereella lauantaina 17.6.2017

Alkaen 22:30

osoite Nekalantie 101, Tampere

Järjestämme ekoyölaulajaretken Iidesjärven ja Vihiojan maastossa Tampereella. Kaupunkikohteeksi Iidesjärvi ja Vihioja ovat monipuolisia yölaulajakohteita. Kuljemme siis öisen yölaulajakierroksen, joka soveltuu joko pyörillä tai kävellen kuljettavaksi, mutta ei moottoriajoneuvolla. Reitin pituus riippuu yölaulajatilanteesta, arviolta matkaa kertyy 3 - 7 kilometriä. Kokoontuminen Iidesjärven lintutornin parkkipaikalla 17.6. kello 22.30. Paikanpäälle pääsee bussilinjoilla 3,4 ja 10. Vetäjänä Tuija Palonen. Säävaraus.