Pily:n sääntömääräisen syyskokouksen 2020 kuulumiset

Yhdistyksen tiedotukset ajankohtaisista asioista. Retkillä on oma alueensa.

Valvojat: Deattan, Jared, admin

Jukka T Helin
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Helmi 2015, 21:56

Pily:n sääntömääräisen syyskokouksen 2020 kuulumiset

Viesti Kirjoittaja Jukka T Helin » 25 Marras 2020, 20:27

Pily:n sääntömääräisen syyskokouksen 2020 kuulumiset

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 24.11.2020 Tampereella Pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Korona-aika oli supistanut osallistujamäärää, mutta kokous saatiin vietyä hyvin läpi.

Kokouksessa käsiteltiin toimintasuunnitelma ja talousarvioennuste vuodelle 2021. Toimintasuunnitelman toteutumiseen vaikuttavat suuresti koronatilanteen muutokset. Sekä toimintasuunnitelma että talousarvioennuste hyväksyttiin.

Pily myöntää vuosittain linnustonsuojelupalkinnon. Linnustonsuojelupalkinto 2020 annettiin Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle (PESU:lle) aktiivisesta työstä luonnonvaraisten loukkaantuneiden eläinten hoitoon ja auttamiseen panostamisesta sekä hoidon koordinoimisesta. Vuonna 2020 on autettu useita lintuja, mm. kuningaskalastajaa. Palkinnon ja kunniakirjan vastaanotti PESU:n varapuheenjohtaja Minna Hölttä. Kunniakirjan lisäksi palkinto koostui Pirkanmaan linnustokirjasta, 200 euron lahjoituksesta pelastustyöhön ja yhdistyksen lintukalenterista 2021.

Aktiivisen pilyläisen palkinnon sai Jouko Metsälä Sastamalasta. Metsälä on tallentanut vuoden 2020 aikana Tiira-lintutietopalveluun yli 4 271 havaintoa. Tämä on 28% koko Sastamalan havaintomassasta vuoden 2020 aikana. Lisäksi se on 5% koko Pirkanmaan havainnoista. Palkinnolla halutaan korostaa havaintojen ilmoituksen tärkeyttä Tiira-lintutietopalveluun. Samalla kannustetaan kaikkia lintuharrastajia viemään havaintojaan Tiira-lintutietopalveluun. Kunniakirjan lisäksi Metsälälle annettiin Lintujen viemää-kirja, 50 euron lahjakortti Lintuvarusteeseen ja yhdistyksen lintukalenteri 2021.

Kokouksessa valittiin yhdistykselle puheenjohtaja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2021-2022. Jukka T. Helin antoi suostumuksensa asettua edelleen ehdokkaaksi. Syyskokous valitsi Jukka T. Helinin yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Hallituksen kolme muuta erovuoroista jäsentä olivat Toni Eskelin, Timo Havimo ja Tuija Palonen. Kaikki kolme antoivat suostumuksensa asettua edelleen ehdokkaaksi hallitukseen. Syyskokous valitsikin Eskelinin, Havimon ja Palosen jatkokaudelle hallitukseen. Muut hallituksen jäsenet, jotka eivät olleet nyt erovuorossa, ovat Kim Hietikko, Ilkka Porttikivi, Kari Salo ja Valtteri Salonen.

Hallitus esitti, että jäsenmaksu pudetään ennallaan. Kokous hyväksyi hallituksen esityksen. Näin ollen varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on edelleen 30 euroa, nuorisojäsenen 10 euroa ja perhejäsenen 5 euroa. Lisäksi kannatusjäsenen jäsenmaksu on 60 euroa ja ainaisjäsenen jäsenmaksu 450 euroa.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Jyrki Lehtiniemi ja Unto Söderholm.